Kanadyjskie słodycze do kupienia w Polsce! Odkryj smak Kanady i spróbuj kanadyjskich słodyczy i przekąsek do kupienia w sklepie Słodyczowo. W Twoim koszyku nie może zabraknąć kanadyjskiego syropu klonowego, czy też Coca Cola z dodatkiem syropu klonowego :).

8,99 zł
Napój o smaku cytrusowo - truskawkowym

8,99 zł
Imbirowy napój o smaku żurawiny

13,99 zł
Cena regularna:
19,99 zł
Makaron z serem o smaku serowym

44,99 zł
Płatki śniadaniowe Lucky Charms z piankami marshmallow

24,99 zł
Energetyk z kawą o smaku słonego karmelu

39,99 zł
Kultowy syrop o smaku klonowym

45,99 zł
Izotonik w butelce świecącej w ciemności

39,99 zł
Płatki śniadaniowe o smaku dyni i przypraw korzennych

28,99 zł
Pancake'i w proszku do samodzielnego zrobienia

29,99 zł
Amerykańskie naleśniki w wersji instant

23,99 zł
Żelki o smaku brzoskwiniowego spritzera

23,99 zł
Żelki o smaku truskawkowego daiquiri

39,99 zł
Ostre chipsy o smaku sosu sriracha i ketchupu
Czym jest syrop klonowy?
Syrop klonowy to naturalny, słodki płyn otrzymywany z soku drzewa klonowego, głównie z klonu cukrowego. Proces jego produkcji polega na nacinaniu pni tych drzew wczesną wiosną, kiedy soki zaczynają się przemieszczać z korzeni w górę drzewa. Zebrany sok następnie poddaje się procesowi gotowania, podczas którego woda paruje, pozostawiając gęsty, złotobrązowy syrop.
Syrop klonowy jest głęboki w smaku, z wyczuwalnymi nutami karmelowymi i waniliowymi. Charakterystyczny smak syropu różni się w zależności od regionu, z którego pochodzi, oraz od etapu sezonu zbioru. Syropy zbierane wcześnie w sezonie są zwykle jaśniejsze i mają delikatniejszy smak, podczas gdy te pozyskiwane później są ciemniejsze i bardziej intensywne w smaku.
Ten naturalny słodzik jest nieodłącznym elementem kuchni północnoamerykańskiej, zwłaszcza w Kanadzie, gdzie jest produkowany w dużych ilościach. Syrop klonowy służy jako dodatek do naleśników, wafli, owsianki, a także jest używany jako składnik wielu deserów, sosów i dań głównych.
Spróbuj syropu o smaku klonowym kultowej marki Aunt Jemima (obecnie: Pearl Milling) i spróbuj typowego, amerykańskiego śniadania w postaci pancake z syropem klonowym!
Z jakiego jedzenia słynie Kanada?
Kanada, rozciągająca się na ogromnych przestrzeniach Ameryki Północnej, posiada bogatą tradycję kulinarną, będącą mieszanką wpływów rdzennych mieszkańców, Francuzów, Brytyjczyków i wielu innych narodowości, które osiedliły się na jej terytorium. Jednym z najbardziej rozpoznawalnych dań kanadyjskich jest poutine, czyli frytki polane sosem gravy i posypane białymi serowymi kluskami. Innym klasycznym przysmakiem jest tourtière, pikantny placek mięsny pochodzący z Quebecu.
W Kanadzie, zwłaszcza w jej wschodniej części, bardzo popularne są również owoce morza, w tym homary i małże. Nie można również zapomnieć o syropie klonowym, który jest jednym z najważniejszych eksportowych produktów Kanady i stanowi nieodłączny składnik wielu tradycyjnych deserów i śniadań, takich jak naleśniki czy wafle. Butter tarts to kolejny deser o głębokich korzeniach kanadyjskich – to małe tarteletki z nadzieniem na bazie masła, brązowego cukru i jajek. \